Tarinoita maalta

Kirjailija ja mediapersoona Maija Ilmoniemi etätyölomaili Leppävirralla – joogaretriitti ja kaunis luonto lumosivat

”Kyllä näissä maisemissa sielu lepää. Maisemanvaihdoksella on yllättävän suuri merkitys varsinkin luovan työn tekijälle.”, Maija Ilmoniemi kertoo.

Etätyölomalle Leppävirran Niemilomille hän saapui helmikuussa osana etätyölomakampanjaa, jonka Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU -hanke ja FutureSavo -hanke järjestivät yhdessä paikallisten yritysten kanssa. Etätyölomapaketteja suunniteltiin Savoon yhteensä 12 kappaletta ja testaajat valittiin lähes 300 hakemuksen perusteella. Niemilomien etätyölomapaketti sisälsi viikon majoituksen hirsimökissä omalla rantasaunalla varustettuna, lumikenkien vapaan käytön sekä Yoga with Minna -joogayrittäjän ja Niemilomien yhteisen joogaretriitin viikonloppuna. Viikon aikana oli myös mahdollisuus käydä rentoutumassa kylpylä Vesileppiksessä.

”Tähän etätyölomaan ei kyllä kaipaa oikeastaan muuta aktiviteettia kuin ympäröivän luonnon. Joogaretriitti oli kyllä huikea lopetus viikolle ja sai ajatukset todellakin irti työasioista.”, Maija kertoo.

Kuvat: Jason Leskinen, Finnday Oy

Runsasluminen talvi Savossa yllätti kauneudellaan ja se tarjosi kaivattua vaihtelua pääkaupunkiseudun korona-arjen keskelle. Etätöiden tekeminen on välillä yksinäistä puurtamista ja tämä irtiotto muistutti taas, että ei tarvitse lähteä kauaksi saadakseen uutta intoa ja näkökulmaa työhön, Maija kertoo. Hänen omaelämäkerrallinen tietokirjansa Yksinäinen julkaistiin lokakuussa 2020 ja se käsittelee yksinäisyyttä ilmiönä. Kirjailijan uran lisäksi Maija työskentelee juontajana, toimittajana ja ääninäyttelijänä ja kertoo elämästään sosiaalisessa mediassa sekä Ämmä in äksön– ja Mailife- blogeissaan.

”Olisin viihtynyt etätyölomalla kaksikin viikkoa, koska oman työskentelyrytmin kokoamiseen menee aluksi hetki ja myös vapaapäiviä on kiva viettää kohteessa niin vapaa-ajan aktiviteeteille jäisi enemmän aikaa.”, Maija pohtii.

Viikko on hänen mukaansa ihan minimiaika etätyölomalle, jotta omille töille ja uuteen kohteeseen tutustumiselle jää tarpeeksi aikaa. Ja luonnon keskellä rauhoittuminen ja hiljaisuus olivat niitä seikkoja, joita itse lähdin tältä etätyölomalta hakemaan, joten sirkushuveja ja tekemistä ei pidä ahtaa liikaa yhteen vierailuun, Maija lisää.

”Joogaretriitin kokonaisuus oli hyvin mietitty savusaunoineen kaikkineen. Se teki tästä etätyölomasta todella onnistuneen ja mielelläni olisi jäänyt pidemmäksikin aikaa.”, Maija kehuu.

Ja onneksi Leppävirralle pääsee aina takaisin.


Etätyölomalla tarkoitamme työskentelyjaksoa arkisten kuvioden ulkopuolella niin, että arki tuntuu lomalta mukavasta majoituksesta ja aktiviteeteista nauttien. Etätyölomakampanja on Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU-hankkeen ja FutureSavo-hankkeen sekä savolaisten yritysten yhteistyönä toteuttama kampanja etätyölomien lanseeramiseksi alueelle.

Etätyölomakampanja: www.maallemuutto.fi/etatyolomalle-savoon/

Maija Ilmoniemi: www.maijailmoniemi.fi/

Niemilomat, Leppävirta: www.niemilomat.fi

Yoga with Minna: www.yogawithminna.com

Tutustu Leppävirtaan: www.visitleppavirta.fi

Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU -hanke: www.maallemuutto.fi

FutureSavo -hanke: www.futuresavo.fi

Saatat myös pitää...