Unelmoitko maallemuutosta? Haluaisitko kokeilla maalla asumista perheen kanssa ennen lopullisen päätöksen tekemistä?

Nyt tämä on mahdollista Vesannolla Pohjois-Savossa! Ihanan yhteisöllinen kylä kutsuu perheesi asumiskokeiluun, joka ajoittuu juuri uuden hirsikoulun käyttöönoton aikaan. Lapsenne pääsevät siis suoraan upouuteen kylän sydämenä toimivaan puukouluun opiskelemaan. Koulu tarjoaa opetusta ekaluokkalaisesta aina valkolakkiin saakka ja vieressä sijaitseva muutaman vuoden vanha päiväkoti pitää huolen perheen pienimmistä.

Samalla perheenne pääsee tutustumaan Vesannon vapaa-ajantoimintaan ja harrastuksiin, mitkä ovatkin täällä maaseudulla pitkälti ilmaisia. Osa harrastusryhmistä pyörii kerhotoimintana myös hoito- ja koulupäivän aikana, mikä helpottaa lapsiperheen arkea mukavasti. Luontohan on täällä aina lähellä ja se näkyy myös lasten elämässä osana päiväkodin ja koulun toimintaa.

Asumiskokeilu soveltuu loistavasti etätyötä tekeville vanhemmille, mutta kannattaa myös vilkaista alueen avoimet työpaikat täältä!

Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU-hanke ja Vesannon kunta tarjoavat nyt mahdollisuuden maalla asumisen kokeiluun puolen vuoden ajaksi. Asumiskokeiluun valitulle perheelle tarjotaan asunto ilmaiseksi käyttöön syyslomasta 2021 (18.-24.10.2021) maaliskuulle 2022 asti. Kokeiluun osallistuvalta perheeltä toivotaan jonkin verran aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa. Kokeilun aikana kuvataan muutamia lyhyitä videoita perheen elämästä Vesannolla ja tehdään kuvajulkaisuja sosiaaliseen mediaan. Asumiskokeilun yksityiskohdista voidaan kuitenkin sopia kokeiluun valitun perheen kanssa heidän toiveensa huomioon ottaen.

Tutustu lisää Vesantoon täältä!

Hae mukaan asumiskokeiluun alla olevalla lomakkeella! Lisätietoja asumiskokeilusta antaa MASU-hankkeen projektipäällikkö Jenni Lemettinen (jenni.lemettinen@vesanto.fi tai 044 282 5589)


Täyttämällä alla olevan lomakkeen haet mukaan ilmaiseen asumiskokeiluun Vesannolle. Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido teitä mihinkään vaan asumiskokeilusta ja sen yksityiskohdista sovitaan tapauskohtaisesti valitun perheen kanssa. Hakuaika on auki toistaiseksi ja asumiskokeilu alkaa syyskuussa 2021.