Ukonniemen uusi asuinalue tarjoaa upeita tontteja aivan Leppävirran palveluiden ääreltä. Omarantaisia tontteja alueella on tietysti rajallisesti ja ne ovatkin olleet kysytyimpiä. Maisemat ovat kuin suoraan suomalaisen sielusta ja luontoon sekä vesille pääsee melkeinpä kotiovelta!

Ukonniemen vapaat tontit

Leppävirran kirkonkylän eteläpuolelle, Ukonniemen Lossinpellon alueelle rakentuu uusi asuinalue, joka tarjoaa rannanläheistä asumista Unnukan rannalla. Alueella on reilut 35 omakotitonttia, joista osa on omarantaisia. Tontit ovat kooltaan 1 700 m² – 2 800 m².


Oravikosken vapaat tontit

Oravikosken kylä sijaitsee Leppävirran ja Kuopion välillä 5-tien läheisyydessä. Kylältä löytyy päiväkoti ja koulu. Erillispientalojen korttelialueella (AO) Oravikoskentien varressa tonttien keskimääräinen pinta-ala on 2 000 m², vaihdellen 1 824 m² ja 2 391 m² välillä. Kunnallistekniikan osalta alueelle on rakennettu paineviemäri ja vesijohto.


Paukarlahden vapaat tontit

Paukarlahden kylä sijaitsee 5-tien ympärillä Leppävirran ja Kuopion puolivälissä. Paukarlahdessa Leväntien varressa on kaksi asuinrakennustonttia rakennettavuudeltaan ja ilmansuunnaltaan edullisilla paikoilla.


Sorsakosken vapaat tontit

Sorsakosken historiallinen kylä sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä 5-tiestä. Kunnan tarjoamat Sorsakosken vapaat omakotitontit sijoittuvat Kiertopolun,Taivalmäen sekä Kanavan läheisyyteen. Alueen kaikki tontit ovat 500 € pinta-alasta riippumatta.


Särkiniemen vapaat tontit

Särkiniemen maisematontit sijaitsevat Rauvastenlahdentien varrella, rannan läheisyydessä (2 kpl omakotitonttia). Tonttien koot noin 0,6 ha ja 0,5 ha ja hinta 1 €/m².


Timolan vapaat tontit

Timolassa on aktiivinen ja elävä kyläyhteisö ja loistava sijainti Leppävirran ja Varkauden välissä 5-tien läheisyydessä. Sen kauniissa maalaismaisemissa on vapaana kaksi tonttia. Timolantien tontti sijaitsee Timolan koulun ja urheilukentän vieressä. Jokipolventien tontti  on pinta-alataan 6050 m². Tontin hinta on 14 640 €.


Leppävirran kirkonkylän vapaat tontit

Kauppilanmäen uusimmat asuntoalueet sijoittuvat kävelymatkan päähän keskustan palveluista. Kauppilanmäen länsirinteellä oleva asuntoalue sijaitsee Lännentien varressa. Kauppilanmäen asuntoalue kokonaisuudessaan rajautuu Heinävedentiehen, Oksmannintiehen ja Ruutanalammen puistoon. Kauppilanmäeltä on hyvät liikenneyhteydet taajamaan ja kouluille. Myös Leppävirran keskustan keskeinen pääulkoiluverkko sivuaa aluetta. Kauppilanmäen uuden asuntoalueen lisäksi myös Ruutanalammen alueella on vapaita tontteja mm. Itäkalliontiellä ja Sahurinkujalla. Lisäksi tontteja on vapaana Uitukanharjun, Paajalanmäen ja Virranrannan asuntoalueilla.


Nikkilänmäen vapaat tontit

Nikkilänmäki on kaunista perinnemaisemaa. Valtatie 5:n suuntaisesti kulkeva muutaman kilometrin mittainen museotie esittelee perinteikästä maalaismaisemaa, jonka varrelle myytävänä oleva rakennuspaikkakin sijoittuu. Tila on yleiskaavassa erillispientalojen aluetta (AO) ja pinta-ala on 2815 m²   


Lisätietoja:
Kaavoittaja
  Suvi Nenonen puh. 044 797 5523
Elinkeinoasiamies
  Antti Tulila puh. 044 750 7023
Maankäyttöinsinööri
  Merja Tuomainen puh. 044 768 3558

Sähköpostiosoite muotoa: etunimi.sukunimi(a)leppavirta.fi


Metsähallituksen vapaat tontit

Metsähallituksella on myynnissä useita vapaa-ajan rantatontteja ja omakotitalotontteja eri puolilla Leppävirtaa. Kaikki tontit on koottu Laatumaa.fi -sivustolle, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Yksityisten myymät tontit

Myös yksityisillä on runsaasti erilaisia tontteja myynnissä eripuolilla Leppävirtaa. Kannattaa katsoa myös tämä tarjonta, jos etsit tonttia loma-asunnolle tai omakotitalolle!