Opaslinkkejä

MASU-hanke on toteuttanut useita mobiilisti selattavia oppaita, jotka löydät osoitteista:

Linkkejä saa vapaasti jakaa!

Lisäksi hankkeessa tuotetaan Vesannon ja Leppävirran kyläesitteet/kartat. Leppävirran kyläesite on jo valmis ja sen voit ladata edellisestä linkistä tai pyytää lähettämään sähköpostin liitteenä. Lähetä pyyntö: laura.vanska(at)leppavirta.fi.

Tervetuloa Vesannon hirsikoululle etätöihin!

Opettajien ryhmätyötila käytössä etätyöläisille 6.6.-5.8.2022

Kun muu perhe lomailee Vesannolla, voi etätyöläinen suunnistaa Vesannon Hirsikoululle (Koulutie 16) rauhassa töitä tekemään puhtaissa, uusissa ja moderneissa tiloissa. Pääovista tullessa oikean puolen siivessä sijaitseva opettajien ryhmätyötila tarjoaa etätyömahdollisuuden kesän ajaksi 6.6.-5.8.2022 maksutta MASU Maaseudun uudet asumisratkaisut -hankkeen etätyökokeiluna. Tila on maksutta käytettävissä klo 7-20 arkipäivisin. Koululla on käytettävissä langaton verkko, kopiokone, neuvotteluhuone (heinäkuussa), taukotila keittiövarustein ja saniteettitilat. Oheistilojen käyttöön ei tarvitse tehdä varausta, vaan niitä voi käyttää, mikäli tilat ovat vapaana.

Hirsikoulun opettajien etätyötilan varaaminen ja käyttö on maksutonta.
Opettajien ryhmätyötila varataan sähköpostitse MASU-hankkeen projektipäälliköltä (Laura Vänskä: laura.vanska(at)vesanto.fi). Postissa toivotaan varaajan mainitsevan oman nimen, yrityksen, kotipaikkakunnan, kotiosoitteen ja puhelinnumeron, sekä ajanjakson (6.6.-5.8. välillä), jolle varausta toivoo. Paikkoja on kerralla 10:lle etätyöläiselle. Varaaja sitoutuu osaltaan pitämään huolta tilan siisteydestä, turvallisesta käytöstä ja tilan kunnossa pysymisestä.

Varauksen tehtyäsi saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli et saa varausvahvistusta tai sinulla on kysyttävää varauksestasi, ota yhteyttä: Laura Vänskä, MASU-hanke, p. 044 282 5589.

Etätyötilaan pääset MASU-hankkeen projektipäällikkö -Lauralta saamallasi avaimella klo 7-20 arkipäivinä 6.6.-5.8. aikavälille varaamasi ajan. Laura perehdyttää tilojen käyttöön. Tilaa voi varata tunti tai päivä kerrallaan jopa yhteensä 2 kuukaudeksi, mikäli oma tarve niin vaatii.

Tervetuloa uusiin puhtaan sisäilman työtiloihin, joissa työergonomiasta on huolehdittu!

MASU -hankkeessa vuoden alusta uusi vetäjä (julkaistu 11.1.2021)

Jenni Lemettisen jalanjäljissä maallemuuton edistäjänä Vesannon ja Leppävirran kunnissa jatkaa 1.1.2022 alkaen Laura Vänskä. Uusi projektipäällikkö on itsekin kaupungista maallemuuton lähivuosina toteuttanut. Vänskän perhe tuli takaisin vanhempien synnyinsijoille Leppävirralle reilun kymmenen vuoden tamperelaisuuden jälkeen vuonna 2015. Laura on kasvanut lapsuutensa Leppävirralla, opiskellut tradenomiksi ja työskennellyt useammalla työnantajalla Tampereella, jonka jälkeen työpisteet ovat sijainneet Pohjois-Savossa muun muassa Kuopiossa, Suonenjoella ja nyt yhteismitallisesti Vesannolla ja Leppävirralla. Uusi projektipäällikkö on projektityön konkari ja omien sanojensa mukaan ”ikuinen kehittäjä”. MASU-hanketyön keskiössä on tahto tuoda kevään 2022 mittaan maallemuuttoa harkitseville videokuvaa, millaista on asua Leppävirralla ja Vesannolla, mitä palveluja, yrityksiä ja harrastuksia paikkakunnilta löytyy, sekä millaisia ihmisiä kunnissa asuu. Pysy kuulolla!

Uusi projektipäällikkö Laura Vänskä omassa kotirannassa Leppävirralla

Maallemuuton asumiskokeilu Vesannolla

Unelmoitko maallemuutosta? Haluaisitko kokeilla maalla asumista perheen kanssa ennen lopullisen päätöksen tekemistä?

Nyt tämä on mahdollista Vesannolla Pohjois-Savossa! Ihanan yhteisöllinen kylä kutsuu perheesi asumiskokeiluun, joka ajoittuu uuden hirsikoulun avauksen yhteyteen. Lapsenne pääsevät siis suoraan upouuteen kylän sydämenä toimivaan puukouluun opiskelemaan. Lue lisää ja hae mukaan asumiskokeiluun täältä!

Leppävirran kylätapaamiset elokuussa 2021

Kylätapaamiset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa keskustellaan ja ideoidaan kylien toimintaa, vetovoimaisuutta ja markkinointia.
Tilaisuuksien kesto noin 1-1,5 tuntia. Kahvitarjoilu, lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma:

1. Lyhyt esittäytymiskierros
2. Kylän ja alueen tulevaisuustyöpaja. Vetäjänä Mansikka ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Manninen
3. Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU -hankkee esittely ja mahdollisuudet kullekin kylälle. Esittelee hankkeen projektipäällikkö Jenni Lemettinen
4. Terveisiä kylältä kuntaan: Kirjaamassa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Ann-Mari Karvinen

Aikataulu:

19.8. klo 16.00 Sorsakoski: Seurala, Sorsakoskentie 12
20.8. klo 18.00 Sarkamäki-Saahkarlahti ja muut tien 23 varren kylät: Sarkamäki-Saahkarlahti kylätalo, Rauhamäentie 1315
24.8. klo 18.00 Itäiset kylät (Soinilansalmi): Salmitalo, Heinävedentie 2700
25.8. klo 18.00 Kotalahti, Kotalahti-talo, Laitilanniementie 10
26.8. klo 17.00 Paukarlahti: Paukarlahden entisellä koululla, kylän Kammarilla. Paukarlahdentie 133 (HUOM: Paukarlahden tilaisuudessa paikalla myös teknisten palvelujen edustus Paukarlahden koulurakennukseen liittyen)

Mukana:

Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU -hanke: www.maallemuutto.fi Jenni Lemettinen, projektipäällikkö jenni.lemettinen@vesanto.fi 044 2825589
Mansikka ry:n rahoitusmahdollisuudet: Kirsi Manninen, toiminnanjohtaja kirsi.manninen@mansikkary.fi 045 131 5077
Leppävirran kunnan elinkeinotoimi https://leppavirta.fi/tyojayrittaminen Elinkeinoasiamies Antti Tulila puh. 044 750 7023
Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut https://leppavirta.fi/kulttuurijavapaaaika Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Ann-Mari Karvinen


Jäisinkö maalle? – kesäasunnon muuttaminen kokoaikaiseksi Vesannolla


Kesällä 2020-2021 tarjoamme “avaimet käteen” -periaatteella apua Vesannon kesäasukkaille. Jos olet miettinyt vapaa-ajan asuntosi muuttamista ympärivuotiseksi, ota rohkeasti yhteyttä! Lue lisää kesäasunnon muuttamisesta kokoaikaiseksi täältä!


MASU-hanke palkittiin Vuoden Leader -tekona

Mansikka ry palkitsi Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU-hankkeen 21.12.2020 Vuoden Leader -teko huomionosoituksella.

– Hanke on tarttunut ajankohtaiseen teemaan maaseutuasumisen edistämisessä kehittämällä siihen liittyviä asumisratkaisuja ja viestintää. Paikallisiin tarpeisiin vastaava hanke toteuttaa erinomaisesti Leader-rahoituksen sekä Mansikan alueellisen strategian periaatteita, kertoo Mansikan hallituksen puheenjohtaja Pekka Annala perusteluja valinnalle.

Kiitämme ja kumarramme tästä huomionosoituksesta. Nyt on mukava jäädä joululomalle ja ensi vuonna jatketaan uudella innolla!

Lisää aiheesta Higway Savon sivutolla!


MASU-hanke etsii media-alan harjoittelijaa

Oletko viestinnän, digimarkkinoinnin, sisällöntuoton tai muun media-alan opiskelija? Tule meille työharjoitteluun!

Harjoittelijana pääset oppimaan uutta, toteuttamaan ja testaamaan ideoitasi sekä kerryttämään viestinnän ja markkinoinnin osaamistasi.

Työtehtäviin voi kuulua esim. sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan, videotuotantoa, nettisivujen suunnittelua tai taittotyötä opintojesi ja kiinnostuksesi mukaan. Tarjoamme joustavan työn, jota on mahdollista tehdä myös etänä!Tutustumisristeily Leppävirralla – näe Ukonniemen upeat tontit vesiltä la 8.8.2020

Haluaisitko muuttaa Leppävirralle, tai ainakin tietää tarkemmin paikkakunnasta? Oletko kesäasukas ja haluaisit kuulla lisää kesäkuntasi tarjonnasta?


Astu kanssamme laivaan 8.8. 🛳 – näet Ukonniemen uudet tontit vesiltä käsin ja kerromme samalla alueen palvelu- ja työpaikkatarjonnasta.
Risteilyn sisältö on suunnattu kesäasukkaille ja Leppävirralle muutosta kiinnostuneille.

Klo 13.00 ja 14.30 lähdöillä mukana Kehvonpellon tilan Eveliina ja Tomi Mönkkönen kertomassa oman tarinansa maalle muutosta!

Lähdöt: klo 10.00, klo 11.30, klo 13.00 ja klo 14.30
– kullekin lähdölle mahtuu mukaan 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta; ilmoittaudu mukaan: https://navitas.fi/ilmoittautuminen

– mikäli paikkoja jää, pääsee mukaan myös ilman ilmoittautumista suoraan rannasta

Odotamme sinua M/S Jässi –laivalla Matkailukeskus Unnukan rannassa 👋

Ukonniemen upeista tonteista osa on omarantaisia ja luontoon pääsee kotiovelta. Silti Leppävirran kattavat palvelut löytyvät parin kilometrin päästä. Lisätietoa tonteista ja alueesta löydät täältä!