Maallemuuton asumiskokeilu Vesannolla

Unelmoitko maallemuutosta? Haluaisitko kokeilla maalla asumista perheen kanssa ennen lopullisen päätöksen tekemistä?

Nyt tämä on mahdollista Vesannolla Pohjois-Savossa! Ihanan yhteisöllinen kylä kutsuu perheesi asumiskokeiluun, joka ajoittuu juuri uuden hirsikoulun käyttöönoton aikaan. Lapsenne pääsevät siis suoraan upouuteen kylän sydämenä toimivaan puukouluun opiskelemaan. Lue lisää ja hae mukaan asumiskokeiluun täältä!


Jäisinkö maalle? – kesäasunnon muuttaminen kokoaikaiseksi Vesannolla


Kesällä 2020-2021 tarjoamme “avaimet käteen” -periaatteella apua Vesannon kesäasukkaille. Jos olet miettinyt vapaa-ajan asuntosi muuttamista ympärivuotiseksi, ota rohkeasti yhteyttä! Lue lisää kesäasunnon muuttamisesta kokoaikaiseksi täältä!


MASU-hanke palkittiin Vuoden Leader -tekona

Mansikka ry palkitsi Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU-hankkeen 21.12.2020 Vuoden Leader -teko huomionosoituksella.

– Hanke on tarttunut ajankohtaiseen teemaan maaseutuasumisen edistämisessä kehittämällä siihen liittyviä asumisratkaisuja ja viestintää. Paikallisiin tarpeisiin vastaava hanke toteuttaa erinomaisesti Leader-rahoituksen sekä Mansikan alueellisen strategian periaatteita, kertoo Mansikan hallituksen puheenjohtaja Pekka Annala perusteluja valinnalle.

Kiitämme ja kumarramme tästä huomionosoituksesta. Nyt on mukava jäädä joululomalle ja ensi vuonna jatketaan uudella innolla!

Lisää aiheesta Higway Savon sivutolla!


MASU-hanke etsii media-alan harjoittelijaa

Oletko viestinnän, digimarkkinoinnin, sisällöntuoton tai muun media-alan opiskelija? Tule meille työharjoitteluun!

Harjoittelijana pääset oppimaan uutta, toteuttamaan ja testaamaan ideoitasi sekä kerryttämään viestinnän ja markkinoinnin osaamistasi.

Työtehtäviin voi kuulua esim. sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan, videotuotantoa, nettisivujen suunnittelua tai taittotyötä opintojesi ja kiinnostuksesi mukaan. Tarjoamme joustavan työn, jota on mahdollista tehdä myös etänä!


Leppävirran kylätapaamiset elokuussa

Kylätapaamiset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa keskustellaan ja ideoidaan kylien toimintaa, vetovoimaisuutta ja markkinointia.
Tilaisuuksien kesto noin 1-1,5 tuntia. Kahvitarjoilu, lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma:

1. Lyhyt esittäytymiskierros
2. Kylän ja alueen tulevaisuustyöpaja. Vetäjänä Mansikka ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Manninen
3. Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU -hankkee esittely ja mahdollisuudet kullekin kylälle. Esittelee hankkeen projektipäällikkö Jenni Lemettinen
4. Terveisiä kylältä kuntaan: Kirjaamassa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Ann-Mari Karvinen

Aikataulu:

19.8. klo 16.00 Sorsakoski: Seurala, Sorsakoskentie 12
20.8. klo 18.00 Sarkamäki-Saahkarlahti ja muut tien 23 varren kylät: Sarkamäki-Saahkarlahti kylätalo, Rauhamäentie 1315
24.8. klo 18.00 Itäiset kylät (Soinilansalmi): Salmitalo, Heinävedentie 2700
25.8. klo 18.00 Kotalahti, Kotalahti-talo, Laitilanniementie 10
26.8. klo 17.00 Paukarlahti: Paukarlahden entisellä koululla, kylän Kammarilla. Paukarlahdentie 133 (HUOM: Paukarlahden tilaisuudessa paikalla myös teknisten palvelujen edustus Paukarlahden koulurakennukseen liittyen)

Mukana:

Maaseudun uudet asumisratkaisut MASU -hanke: www.maallemuutto.fi Jenni Lemettinen, projektipäällikkö jenni.lemettinen@vesanto.fi 044 2825589
Mansikka ry:n rahoitusmahdollisuudet: Kirsi Manninen, toiminnanjohtaja kirsi.manninen@mansikkary.fi 045 131 5077
Leppävirran kunnan elinkeinotoimi https://leppavirta.fi/tyojayrittaminen Elinkeinoasiamies Antti Tulila puh. 044 750 7023
Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut https://leppavirta.fi/kulttuurijavapaaaika Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Ann-Mari Karvinen


Tutustumisristeily Leppävirralla – näe Ukonniemen upeat tontit vesiltä la 8.8.2020

Haluaisitko muuttaa Leppävirralle, tai ainakin tietää tarkemmin paikkakunnasta? Oletko kesäasukas ja haluaisit kuulla lisää kesäkuntasi tarjonnasta?


Astu kanssamme laivaan 8.8. 🛳 – näet Ukonniemen uudet tontit vesiltä käsin ja kerromme samalla alueen palvelu- ja työpaikkatarjonnasta.
Risteilyn sisältö on suunnattu kesäasukkaille ja Leppävirralle muutosta kiinnostuneille.

Klo 13.00 ja 14.30 lähdöillä mukana Kehvonpellon tilan Eveliina ja Tomi Mönkkönen kertomassa oman tarinansa maalle muutosta!

Lähdöt: klo 10.00, klo 11.30, klo 13.00 ja klo 14.30
– kullekin lähdölle mahtuu mukaan 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta; ilmoittaudu mukaan: https://navitas.fi/ilmoittautuminen

– mikäli paikkoja jää, pääsee mukaan myös ilman ilmoittautumista suoraan rannasta

Odotamme sinua M/S Jässi –laivalla Matkailukeskus Unnukan rannassa 👋

Ukonniemen upeista tonteista osa on omarantaisia ja luontoon pääsee kotiovelta. Silti Leppävirran kattavat palvelut löytyvät parin kilometrin päästä. Lisätietoa tonteista ja alueesta löydät täältä!