Kurjalan entinen kyläkauppa ja posti.
Pihapiirissä sijaitsee myös vanha makasiini, joka on toiminut varastorakennuksena.

Myynnissä Kurjalan entinen kyläkauppakokonaisuus, johon kuuluu 83m² asuinhuoneisto, 183m² liikehuoneisto, 13m² varasto (+pannuhuone) ja noin 100m² erillinen vanha puurunkoinen makasiini (varastorakennus). Tontin koko 3144m². Tässä on loistavat tilat yritystoiminnalle tai remontoimalla iso koti lapsiperheelle! Asuin- ja liikehuoneisto ovat suoraan yhteydessä toisiinsa, joten tästä saisi myös 5 makuuhuoneen kodin iiiisolla olohuoneella yht. 266m².

Hintapyyntö: 38 000€

Pinta-ala: asuinhuoneisto 3h+keittiö 83m², liikehuoneisto 183m², lämmin varasto 13m² ja kylmä varastotila makasiinissa 100m²

Tontti: 3144m²

Sijainti: Kurjalanrannantie 1255a, Kurjalan kylä, Leppävirta

Lisätiedot ja yhteydenotot: omistaja Riitta Räisänen p. 040 503 5831

Kurjalan kylä sijaitsee Suomen suurimmassa sisävesistöjen saaressa, Soisalon saaressa, 25km Leppävirran kirkonkylältä. Kylä ei nimestään huolimatta ole kurjuutta nähnytkään vaan se on varsin kauniissa maalaismaisemassa sijaitseva aktiivinen kylä, jossa toimii edelleen mm. kyläkoulu. Vanhalta kaupalta koululle on matkaa 300m.

Asuinhuoneisto 83m²

3h + keittiö + takkahuone + kodinhoitotila + 2kpl wc+saunatilat (rakennusvuosi 1990, keittiö uusittu -99)

Asuinhuoneiston keittiö, jossa on leivinuuni (kuvassa vasemmassa reunassa), v. 1999 uusitut keittiön kalusteet ja parkettilattia.

Asuinhuoneisto on rakennettu osaksi kauppakiinteistöä ja se on otettua käyttöön vuonna 1990 samaan aikaan kun kauppakin on auennut. Talo on puurunkoinen ja lautaverhoiltu. Asunnosta löytyy varaava takka ja leivinuuni. Talo lämpiää öljyllä (vesikiertoinen patterilämmitys) ja kattila+poltin ovat vuodelta 2009. Käyttövesi tulee omasta kaivosta. Jätevesille on omat sakokaivot, joita tyhjennetty kerran vuodessa.

Kuvassa takkahuone, josta käynti saunatiloihin ja liikehuoneiston puolelle.

Asuinhuoneistosta ja muistakin tiloista saatavilla lisäkuvia omistajalta. Asuntoon kuuluu kaksi makuuhuonetta ja olohuone, josta käynti terassille sekä 2 wc:tä. Takkahuoneen läpi pääsee suoraan liikehuoneistoon eli tästä kokonaisuudesta saisi saumattamasti ison kodin tai vaihtoehtoisesti yrityksen liiketilat olisivat samassa rakennuksessa, mutta erotettavissa kodin tiloista.

Liikehuoneisto 183m²

2 huonetta+kaupan “sali” + wc + pieni keittiönurkkaus toisessa toimistohuoneessa

Kauppasalin päädyn oleskelutila. Taustalla näkyy kaupan vanha kylmävitriini huputettuna.
Kauppasalin nurkkaus ja isot ikkunat ulos.

Asuinhuoneisto ja liikehuoneisto ovat suoraan yhteydessä toisiinsa, joten liiketilat on mahdollista remontoida myös asuinkäyttöön. Liiketilat ovat kaupan lopettamisen jälkeen olleet toimistotiloina sekä askartelu- ja varastokäytössä. Tila on jaettu paperilla kahteen liikehuoneistoon: 125m² ja 40m², koska tiloissa on kaupan lisäksi toiminut myös posti.

Kauppasalissa on runsaasti tilaa yritystoiminnalle tai siitä voi tehdä ison olohuoneen tai tupakeittiön taloon.
Kauppasalissa on edelleen paikallaan vanhat myymälän tiskit. Takaseinällä näkyy ovi kylmiöön.

Kaupan tiloista löytyy myös iso kylmiö, joka ei ole ollut käytössä kaupan lopettamisen jälkeen. Tilassa on edelleen paikallaan osa kaupan vanhoista kalusteista. Koko talossa yhteinen lämmitysjärjestelmä, joten myös liikehuoneiston tilat lämpiävät samalla öljykattilalla.

Liikehuoneistossa on kaksi toimistohuonetta ja tässä toimistossa on myös pieni keittiönurkkaus.
Toinen toimistohuone on toiminut myös vierashuoneena. Tämä on vanha postikonttori, joten tässä on oma uloskäynti. Lisäksi tilasta pääsee kauppasaliin ja toiseen toimistoon.

Makasiini 100m²

Tontilla on erillinen vuonna 1944 rakennettu noin 100m²:n makasiini eli varastorakennus. Makasiini on puurunkoinen ja lautaverhoiltu ja se on kokonaisuudessaan kylmää tilaa. Tämäkin rakennus tarjoaa monia mahdollisuuksia yritystoiminnalle tai kulttuuriperinnön arvostajalle!

Makasiinin yläkerrassakin riittää korkeutta ja tästä saisi mahtavan juhlatilan!
Makasiinin alakerta on korkea ja isoista ovista mahtuu ajamaan sisälle (säilytetty mm. venetraileria+venettä). Alakerran sivuovista pääse “lastauslaiturille”.
Makasiinin puuportaat yläkertaan.
Vanha makasiini on rakennettu v. 1944. Sivuovet avautuvat sisäpihalle vastapäätä kaupparakennusta.